Prostreno.cz

Játra s medem

Recept na netradiční přípravu telecích nebo vepřových jater.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 1060 kJ / 253 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy27g
tuky10g

Ingredience na

  • 400 g jater - telecích nebo vepřových
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 40 ml červeného vinného octa
  • 50 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce medu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 miska hladké mouky

Postup přípravy

  1. Očištěná játra opepřete a obalte v hladké mouce. Na rozehřátém másle s olejem játra opečte z každé strany přibližně 3-5 minut, podle velikosti plátků. Játra uložte na teplé místo.
  2. Na stejnou pánev dejte ocet, víno, sůl, med a vývar. Povařte 10 minut.
  3. Játra podávejte s bramborovou kaší, přelité omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,60g
  • Sacharidy:

    235,80g
    • Cukry:

      89,00g
  • Tuky:

    188,50g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 253 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

75

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

(31 hlasů)
30min
938 kJ

Kuřecí játra po maďarsku

(16 hlasů)
25min
873 kJ

Játrová omáčka

(23 hlasů)
50min
741 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Játra s medem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat