Prostreno.cz

Vepřový guláš s dýní

Netradičně připravený vepřový guláš.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 30min

    20min příprava

    1h a 10min vaření

  • 716 kJ / 171 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy11g
tuky13g

Ingredience na

  • 800 g vepřového masa na guláš
  • 300 g cibule
  • 2 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře
  • 50 g rozinek
  • 1 ks celé skořice - 5 cm
  • 2 lžíce sušeného tymiánu
  • 150 ml bílého vína
  • 1 špetka chilli
  • 6 lžic řepkového oleje
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 300 g očištěné dýně Hokaido
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce hotové jíšky

Postup přípravy

  1. Omyté maso nakrájejte na kostky a spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí orestujte v hrnci na oleji. Přidejte tymián, sůl, pepř, chilli a restujte ještě 5 minut. K masu přidejte rozinky, skořici, podlijte vínem a vývarem. Přikryjte a duste zvolna 1 hodinu.
  2. Asi 20 minut před koncem dušení přidejte očištěnou, na kostičky nakrájenou dýni a jíšku. Hotový guláš zjemněte zakysanou smetanou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,80g
  • Sacharidy:

    326,20g
    • Cukry:

      82,20g
  • Tuky:

    186,95g
  • Vláknina:

    97,00g

Aktivita pro spálení: 171 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Segedínský guláš

(34 hlasů)
60min
651 kJ

Pivní guláš

(12 hlasů)
1h a 45min
418 kJ

Guláš z hovězí oháňky

(20 hlasů)
2h a 35min
265 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřový guláš s dýní

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat