Prostreno.cz

Treska v zázvorové omáčce

Pikantní příprava zdravé tresky.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 595 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy15g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g tresky - á 200g
  • 2 ks naťové cibulky
  • 3 lžíce rýžového vína - nebo sherry
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 5 lžic oleje
  • 300 g těstovin
  • 1 ks citrónu - na čtvrtky
  • Na marinádu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 ks čerstvého zázvoru - asi 2,5cm
  • 1 lžíce medu - vrchovatá
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka cukru krystal

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  2. Smíchejte med, rýžové víno, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku,sůl a cukr. Porce tresky naložte na 30 minut do připravené marinády.
  3. Na 4 lžících oleje ryby opečte dozlatova. K rybám přidejte marinádu a ryby poduste 15-20 minut.
  4. Podávejte s těstovinou a kouskem citrónu. Scezené těstoviny promíchejte s nasekaným koriandrem, nakrájenou cibulkou a lžíci oleje.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,40g
  • Sacharidy:

    307,10g
    • Cukry:

      189,60g
  • Tuky:

    119,90g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 142 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s brokolicí

(9 hlasů)
45min
398 kJ

Treska v rajčatové omáčce

(18 hlasů)
40min
459 kJ

Treska s rozinkovou omáčkou

(14 hlasů)
60min
899 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

heenna
23.04.2016
Anonym
06.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Treska v zázvorové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat