Prostreno.cz

Makrela na bílém víně

Makrela pečená na víně, cibuli a citrónech.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 517 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy11g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na pánvi s máslem orestujte očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Směs mrkve a cibule přelijte i s máslem do zapékací misky. Přidejte dobře omyté, na kolečka nakrájené citróny.
  2. Očištěné,omyté makrely osolte, posypte bílým pepřem, paprikou a položte na cibuli s mrkví. Podlijte vínem, přidejte bobkový list, dejte do trouby vyhřáté na 190°C a pečte 35-40 minut. Makrely alespoň jednou otočte.
  3. Makrely podávejte posypané růžovým pepřem. Vhodná příloha jsou brambory a vařený bílý chřest.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,84g
  • Sacharidy:

    258,20g
    • Cukry:

      33,20g
  • Tuky:

    122,40g
  • Vláknina:

    116,10g

Aktivita pro spálení: 123 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Makrely na zázvoru

(11 hlasů)
40min
475 kJ

Makrela v hořčičné omáčce

(15 hlasů)
60min
891 kJ

Makrela na víně

(15 hlasů)
55min
897 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

heenna
16.04.2016
Anonym
06.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Makrela na bílém víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat