Prostreno.cz

Poctivá moravská zelňačka

Česká klasika, kterou snad každý uvítá.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 588 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Koleno vařte asi jednu hodinu v papiňáku – také dokud nezměkne. Pak ho oberte od kostí a kůže, maso nakrájejte a ve zbylém vývaru vařte lehce propláchnuté a pokrájené zelí asi dvacet minut.
  2. Přisypte brambory, houby a za stálého míchání přidávejte i zátřepku – což je kysaná smetana smíchaná s moukou. Vařte dalších dvacet minut.
  3. Nakonec přidejte máslo smíchané s česnekem a sůl s pepřem.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,50g
  • Sacharidy:

    240,80g
    • Cukry:

      15,53g
  • Tuky:

    128,44g
  • Vláknina:

    48,00g

Aktivita pro spálení: 140 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Zelná hovězí polévka

(27 hlasů)
1h a 40min
542 kJ

Zelňačka bez smetany

(18 hlasů)
50min
802 kJ

Polévka Minestrone trochu jinak

(19 hlasů)
35min
303 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Poctivá moravská zelňačka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat