Prostreno.cz

Teplý salát s uzenou makrelou

Netradičně připravená uzená makrela.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 451 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy10g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g brambor
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžičky konzervovaného křenu
  • 2 ks citrónů
  • 400 g masa z uzených makrel
  • 100 g rukoly
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte doměkka.
  2. Smetanu smíchejte s křenem, citronovou šťávou, pepřem a solí podle chuti (dejte pozor – makrela je sama o sobě dost slaná).
  3. Brambory nechte chvilku vychladnout, oloupejte je, nakrájejte na větší kusy a pak do nich zamíchejte smetanu. Pak teprve do nich opatrně vmíchejte rybu a rukolu. Podávejte ještě teplé.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,00g
  • Sacharidy:

    106,10g
    • Cukry:

      19,73g
  • Tuky:

    38,06g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 107 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Makrely na zázvoru

(11 hlasů)
40min
475 kJ

Makrela v hořčičné omáčce

(15 hlasů)
60min
891 kJ

Makrela na víně

(15 hlasů)
55min
897 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Teplý salát s uzenou makrelou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat