Ingredience na
- 500 g
mletého masa
- mix hovězího a vepřového
- 50-100 g
slaniny
- 1 ks
cibule
- 3 stroužky
česneku
- 1 ks
vejce
- 1 hrst
petrželky
- čerstvé
- 4 lžíce
strouhanky
- strouhanku budete potřebovat i na obalení karbanátků.
-
sůl a pepř
- 3 lžíce
koření na mleté maso
- máte-li kvalitní maso, tak ani nebude potřeba - chuť dodá cibulka a slanina
- 1 lžička
pikantní hořčice
-
olej na smažení
TIP:
Domácí bramborová kaše: 5-6 středních brambor, lžíce másla, hrnek horkého mléka, sůl. Brambory osolte, uvařte, sceďte, rozšťouchejte, přidejte máslo, smíchejte a pomalu šlehejte. Přidávejte horké mléko a zase šlehejte, popřípadě dosolte.