Prostreno.cz

Dušené jelení maso

Kdo má rád zvěřinu, určitě tento recept vyzkouší.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 30min

    20min příprava

    1h a 10min vaření

  • 666 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy11g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Jelení maso nakrájejte na plátky, maso dobře opláchněte a nechte okapat. Na oleji nechte zesklovatět cibulku, přidejte rajčatový protlak a dobře promíchejte přidejte maso, ochuťte solí, mletým pepřem a tymiánem. Duste pod pokličkou při mírné teplotě.
  2. Když se vlastní vývar z masa vyvaří, podlijte trochou vody a červeným vínem a duste.
  3. Mezitím dobře omyjte hříbky a lišky a pokrájejte je na plátky. Je-li už maso měkčí, přidejte houby, bobkový list a petrželku. Do hladka vymíchejte vývar s moukou a přes sítko za stálého míchání přilijte k měkkému masu, dobře povařte, podle potřeby zřeďte trochou červeného vína.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    96,00g
  • Sacharidy:

    264,80g
    • Cukry:

      13,20g
  • Tuky:

    117,85g
  • Vláknina:

    74,00g

Aktivita pro spálení: 159 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Kančí v čokoládě podle Itala

(22 hlasů)
1h a 15min
798 kJ

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

(15 hlasů)
1h a 20min
839 kJ

Srnčí řízky s brusinkami

(6 hlasů)
1h a 30min
664 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené jelení maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat