Prostreno.cz

Dušené jehněčí maso

Pokud máte rádi jehněčí maso, určitě vyzkoušejte tento recept.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 514 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky8g

Ingredience na

  • 2 plátky jehněčí kýty - á 300g
  • 2 ks cibule
  • 400 g bílého zelí
  • 2 lžičky kmínu
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 400 g brambor
  • 50 g másla
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěné zelí a oloupanou cibuli nakrájejte. Očištěné, omyté maso nakrájejte na kostky. Vše osolte a opepřete. Ve vhodné nádobě (k použití do trouby) na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli, přidejte maso, okmínujte a maso opečte.
  2. Přidejte zelí a restujte 3 minuty. Zalijte vývarem. Oloupané brambory nakrájejte na plátky a uložte je na maso. Brambory osolte. Na brambory ještě položte na plátky nakrájené máslo. Nádobu přikryjte, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 45 minut. Maso odkryjte a pečte ještě 15 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,30g
  • Sacharidy:

    146,40g
    • Cukry:

      16,53g
  • Tuky:

    226,94g
  • Vláknina:

    40,00g

Aktivita pro spálení: 122 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
988 kJ

Jehněčí kotlety s mátou

(11 hlasů)
2h a 50min
1463 kJ

Jehněčí kotlety

(15 hlasů)
45min
1064 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené jehněčí maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat