Prostreno.cz

Polévka z bílého zelí

Jednoduchá, sytá polévka z bílého zelí a rýže.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 377 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Do vývaru nasypte propláchnutou rýži a vařte 15 minut.
  2. Zelí nakrájejte na nudličky a přidejte do vývaru. Vařte 5 minut.
  3. Z citrónu vymačkejte šťávu a našlehejte ji se žloutky. Našlehané žloutky prošlehejte s 200 ml uvařené polévky.
  4. Žloutky se smetanou za stálého šlehání přidejte pomalu do polévky. Nechte projít varem a už nevařte. Porce polévky posypte před podáváním koprem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,22g
  • Sacharidy:

    172,66g
    • Cukry:

      11,40g
  • Tuky:

    49,83g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 90 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Zelná hovězí polévka

(27 hlasů)
1h a 40min
542 kJ

Zelňačka bez smetany

(18 hlasů)
50min
802 kJ

Polévka zelná

(19 hlasů)
40min
399 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

moniika
05.04.2016
heenna
01.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílého zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat