Prostreno.cz

Vepřové kousky se zelím a mrkví

Lehce dietní oběd pro dva.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 528 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na

  • 300 g vepřové kýty - nebo kotlety
  • 200 g bílého zelí
  • 100 g mrkve
  • 3 ks jarních cibulek
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kořeněné pasty sambal oelek
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na proužky, oloupanou mrkev a cibuli rovněž nakrájejte na proužky. Oloupaný česnek nakrájejte na tenké plátky.
  2. Maso nakrájejte na kousky a na rozpáleném oleji zprudka opečte.
  3. Přidejte zelí, mrkev, česnek, cibuli, sójovou omáčku a pastu sambal oelek. Promíchejte a restujte 5 minut nebo až maso změkne. Nakonec podle chuti osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,94g
  • Sacharidy:

    66,30g
    • Cukry:

      11,60g
  • Tuky:

    161,16g
  • Vláknina:

    10,10g

Aktivita pro spálení: 126 kcal

15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové medailonky s žampiónovou omáčkou

(10 hlasů)
40min
460 kJ

Vepřové medailonky s hruškami

(11 hlasů)
45min
427 kJ

Vepřové plátky v hořčicové omáčce

(13 hlasů)
60min
1132 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kousky se zelím a mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat