Prostreno.cz

Vývar s rozšlehaným vejcem

Vývar z kuřecích paliček.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 30min

    15min příprava

    1h a 15min vaření

  • 486 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Maso vložte do hrnce, zalijte litrem a půl vody, přidejte cibuli, jednu oloupanou, přepůlenou mrkev i oloupanou petržel a na nejslabším plameni vařte zhruba hodinu.
  2. Zeleninu z polévky vyndejte a vyhoďte, kuře vyndejte, nechte lehce zchladnout, odstraňte kůži, maso oberte od kostí a nakrájejte nebo natrhejte a vraťte zpátky do hrnce. Druhou mrkev oloupejte a nahrubo nastrouhejte.
  3. Máslo nechte rozpustit v menší pánvičce a pak na něm osmahněte mrkev, aby lehce chytila barvu a změkla. Mrkev i s máslem přendejte do polévky. Vajíčka vyklepněte do hrnečku, vidličkou našlehejte, přisypte dětskou krupičku, sůl a špetku muškátového oříšku a opět našlehejete. Ve vroucí polévce utvořte pomocí metličky vír a vlijte do ní ochucená vejce. Povařte, dosolte a podávejte ozdobené petrželkou.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,24g
  • Sacharidy:

    143,96g
    • Cukry:

      17,00g
  • Tuky:

    133,10g
  • Vláknina:

    28,10g

Aktivita pro spálení: 116 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Krupicové nočky do polévky

(13 hlasů)
30min
1012 kJ

Gulášová polévka

(13 hlasů)
1h a 30min
409 kJ

Polévka boršč

(18 hlasů)
1h a 30min
581 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Anonym
04.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vývar s rozšlehaným vejcem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat