Prostreno.cz

Plněná jehněčí kýta

Jehněčí maso a různé rolády patří na velikonoční stůl.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 50min

    35min příprava

    1h a 15min vaření

  • 998 kJ / 238 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy2g
tuky17g

Ingredience na

  • 1,5 kg vykostěné jehněčí kýty
  • 100 g másla
  • 100 g anglické slaniny
  • 3 ks vajec
  • 150 g žampiónů
  • 3 lžíce sterilovaného hrášku
  • 1 ks menší sterilované červené kapie
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 4 špetky soli - na maso
  • 2 špetky soli - do nádivky

Postup přípravy

  1. V odblaněné jehněčí kýtě nařízněte střední otvor pro plnění.
  2. Slaninu pokrájenou na kostičky orestujte, přidejte drobně pokrájené žampiony a po osmahnutí zalijte vejci rozšlehanými se solí. Umíchejte řídkou nádivku, sejměte ji z plotýnky, vmíchejte odkapaný hrášek, drobně pokrájenou kapii a naplňte otvor v mase.
  3. Maso uzavřete jehlou na masové závitky, kýtu osolte a opečte na másle (2 lžíce másla odložte). Pak maso podlijte vývarem, přidejte rozmarýn a pečte v troubě doměkka.
  4. Při pečení maso obracejte a polévejte šťávou. Asi čtvrt hodiny před dohotovením vmíchejte do šťávy mouku rozetřenou se 2 lžícemi změklého másla. Podávejte s opečenými bramborami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    101,79g
  • Sacharidy:

    174,54g
    • Cukry:

      14,14g
  • Tuky:

    167,07g
  • Vláknina:

    53,72g

Aktivita pro spálení: 238 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení



Podobné recepty

Dušené jehněčí s mangem

(8 hlasů)
1h a 30min
786 kJ

Jehněčí na víně

(9 hlasů)
5h a 0min
1023 kJ

Dušené jehněčí maso

(7 hlasů)
1h a 30min
514 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná jehněčí kýta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat