Prostreno.cz

Pikantní kuřecí játra

Milovníci ostrých jídel si tady určitě přijdou na své, ať už uděláte kuřecí játra s rýží či hranolkami.

Ohodnotit
(31 hlasů)
  • 30min

    0min příprava

    30min vaření

  • 938 kJ / 224 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy7g
tuky14g

Ingredience na

  • 300 g jater
  • 4 lžíce jemného kečupu
  • 100 g anglické slaniny
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce worcesteru
  • špetka chilli
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Kuřecí játra nakrájejte na kostičky, opepřete a na oleji zprudka opečte. Vyndejte bokem, do oleje vhoďte na kostičky nakrájenou slaninu, osmažte.
  2. Přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, zlehka orestujte, přidejte kečup, worcester a chilli, můžete přilít trochu vody, zamíchejte a vráťte zpět játra.
  3. Dolejte vodou, aby byla játra napůl ponořená, a pod pokličkou vařte, dokud játra nejsou hotová. Nakonec dosolte a případně přidejte více chilli a pepře.

TIP:

Podávejte s rýží nebo s americkými brambory.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,90g
  • Sacharidy:

    88,10g
    • Cukry:

      30,14g
  • Tuky:

    139,68g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 224 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

66

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí játra po maďarsku

(16 hlasů)
25min
873 kJ

Játrová omáčka

(23 hlasů)
50min
741 kJ

Drůbeží játra na víně

(18 hlasů)
35min
671 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní kuřecí játra

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat