Prostreno.cz

Pstruh s křenovou omáčkou

Milovníkům ryb připravte tento recept.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 1077 kJ / 257 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy5g
tuky20g

Ingredience na

  • 450-700 g pstruha - á 270-350
  • 7 špetek soli
  • 6 špetek čerstvě mletého pepře
  • 100 g másla
  • 400 ml 33% smetany
  • 4 ks žloutků
  • 4 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu
  • 1 ks citrónu - jemně nastrouhaná kůra
  • 2 lžíce čertstvě nasekaného kopru
  • 4 lžíce strouhanky

Postup přípravy

  1. Ryby osolte a opepřete a každou rybu zvlášť vložte do vymazané zapékací misky.
  2. Žloutky lehce našlehejte se smetanou, přidejte křen, citrónovou kůru, špetku soli a nasekaný kopr.
  3. Smetanou přelijte pstruhy v zapékacích miskách, posypte strouhankou a nakonec přidejte plátky másla.
  4. Ryby vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte přibližně 35-40 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,92g
  • Sacharidy:

    164,29g
    • Cukry:

      19,00g
  • Tuky:

    150,50g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 257 kcal

32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

76

minut uklízení



Podobné recepty

Rychlý pstruh

(16 hlasů)
35min
766 kJ

Pstruh na petrželce

(12 hlasů)
1h a 20min
787 kJ

Pstruh na bylinkách

(18 hlasů)
35min
563 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Pstruh s křenovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat