Prostreno.cz

Černý kořen s polníčkem

Salát z opomíjeného, zdravého černého kořene.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 344 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Černý kořen oškrábejte (nejlépe v rukavicích), nakrájejte ho na kousky. Dejte do vody se 3 lžícemi citrónové šťávy a vařte přibližně 20 minut. Uvařený černý kořen sceďte a osušte.
  2. Na oleji černý kořen orestujte spolu s cukrem. Osolte a opepřete. Na misku rozložte omytý a osušený polníček, přidejte černý kořen i s olejem, pokapejte 1 lžící citrónové šťávy, promíchejte a podávejte.

TIP:

Kromě nevšední chuti nabízí tato zapomenutá zelenina i řadu prospěšných látek. Jeho dlouhý kořen obsahuje spoustu vody a vlákniny.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,00g
  • Sacharidy:

    175,70g
    • Cukry:

      108,20g
  • Tuky:

    103,70g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 82 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Podobné recepty

Chřest s těstovinou

(29 hlasů)
40min
818 kJ

Rychlý salát z chřestu

(23 hlasů)
20min
915 kJ

Zapékaný chřest

(16 hlasů)
45min
511 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Anonym
03.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Černý kořen s polníčkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat