Prostreno.cz

Grilované jehněčí

Grilování pro opravdové gurmány.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 892 kJ / 213 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy2g
tuky15g

Ingredience na

  • 4 ks jehněčích steaků - á 180 g
  • 5 špetek hrubé soli
  • 1 ks červené papriky
  • Na marinádu
  • 2 lžičky červené kari pasty
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 ks citrónu
  • 3 stonky čerstvé bazalky

Postup přípravy

  1. Jogurt, olej a kari pastu našlehejte. Přidejte na kostičky nakrájenou polovinu citrónu a nasekanou bazalku.
  2. Jehněčí maso vložte do igelitového sáčku, přidejte marinádu, uzavřete a protřepejte. Nechte přes noc v lednici.
  3. Maso grilujte na dobře rozehřátém grilu z každé strany přibližně 5 minut.
  4. Hotové maso podle chuti osolte. Podávejte s plátky červené papriky, které ugrilujte na grilu (přibližně 2 minuty z každé strany).



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,20g
  • Sacharidy:

    22,10g
    • Cukry:

      9,04g
  • Tuky:

    169,60g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 213 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Grilované jehněčí kotletky

(12 hlasů)
45min
959 kJ

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

(19 hlasů)
1h a 30min
902 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

hedvika
29.04.2016
heenna
01.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Grilované jehněčí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat