Prostreno.cz

Úhoř na másle

Maso z úhoře je jedno z nejchutnějších.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 637 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na

  • 600 g úhoře - staženého, kuchyňsky připraveného
  • 1/2 ks citrónu
  • 100 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 3 špetky bílého drceného pepře
  • 4 špetky soli
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 snítky nasekaného kopru - nebo zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na špalíčky a obalte je v hladké mouce.
  2. V kastrole nebo hlubší pánvi rozehřejte máslo, vložte kousky ryby a zvolna opečte ze všech stran. Zalijte citronovou šťávou a vínem, osolte, opepřete a poduste doměkka (přibližně 15 minut).
  3. Nakonec posypte jemně nasekaným koprem nebo petrželkou. Podávejte s různě upravenými brambory a salátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,40g
  • Sacharidy:

    153,90g
    • Cukry:

      9,00g
  • Tuky:

    86,70g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 152 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Tilapie s pomeranči

(8 hlasů)
45min
903 kJ

Makrela s celerovou omáčkou

(6 hlasů)
1h a 10min
915 kJ

Pstruzi s koriandrem

(10 hlasů)
1h a 50min
501 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Úhoř na másle

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat