Prostreno.cz

Jehněčí s hruškou

Jehněčí kotletky s příchutí hrušek a kokosu.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 1120 kJ / 267 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy9g
tuky20g

Ingredience na

  • 1,2 kg jehněčích kotlet
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 4 ks hrušek - středně velkých
  • 4 lžíce másla
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 6 špetek soli
  • 4 lžíce oleje - na opečení kotlet
  • 1 lžíce třtinového cukru - na posypáni hrušek
  • Na marinádu
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžička kari koření
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 8 lžic oleje

Postup přípravy

  1. Med smíchejte s kari kořením, citrónovou šťávou a olejem. Touto marinádou potřete kotlety ze všech stran. Před pečením dejte maso do chladničky odležet.
  2. Marinované kotlety dejte do pekáčku s olejem a opečte je ze všech stran, podlijte vývarem, přidejte snítky rozmarýnu a dejte do trouby předehřáté na 200 °C, pečte, až je maso měkké.
  3. Oloupané hrušky zbavené jádřinců nakrájejte na plátky a uložte do zapékací misky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte kokosovou moučku a za stálého míchání do světlehněda orestujte. Tuto směs nalijte na hrušky, posypte cukrem a pečte 20 minut dozlatova.
  4. K pečenému masu přidejte na talíř hrušky s kokosem a přelijeme šťávou z výpeku.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,88g
  • Sacharidy:

    292,50g
    • Cukry:

      199,49g
  • Tuky:

    349,06g
  • Vláknina:

    57,10g

Aktivita pro spálení: 267 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení



Podobné recepty

Grilované jehněčí kotletky

(12 hlasů)
45min
959 kJ

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

(19 hlasů)
1h a 30min
902 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s hruškou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat