Prostreno.cz

Kotlety s houbovou omáčkou

Dušené kotlety s žampiónovou omáčkou.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 784 kJ / 187 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky15g

Ingredience na

  • 4 ks vepřových kotlet bez kosti
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 200 ml dezertního vína Marsala - můžete použít i jiné kvalitní víno
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě namletého černého pepře
  • 150 ml smetany na vaření
  • 350 g žampiónů
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém másle s olejem opečte zvolna doměkka kotlety. Kotlety osolte a opepřete. Opečené kotlety vyndejte na talíř.
  2. Na stejnou pánev nalijte víno a vařte, až se víno zredukuje na polovinu.
  3. K vínu přidejte očištěné, nakrájené houby. Ve smetaně rozmíchejte mouku a přidejte k houbám. Duste 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Do omáčky vložte kotlety, prohřejte a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,69g
  • Sacharidy:

    151,88g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    218,87g
  • Vláknina:

    29,72g

Aktivita pro spálení: 187 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení



Podobné recepty

Kotlety s jablky

(15 hlasů)
60min
823 kJ

Kotlety pečené s hruškou

(14 hlasů)
1h a 10min
763 kJ

Vepřové kotlety na jablkách

(15 hlasů)
55min
850 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kotlety s houbovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat