Prostreno.cz

Pečený králík

Králík pečený s hořčicovou omáčkou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 35min

    15min příprava

    1h a 20min vaření

  • 899 kJ / 215 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny21g
sacharidy1g
tuky13g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V pekáčku rozehřejte olej a orestujte naporcované, osolené a opepřené králičí maso.
  2. Králíka ze všech stran potřete důkladně hořčicí, zalijte bílým vínem a ve středně teplé troubě duste asi hodinu doměkka.
  3. Upečeného králíka dejte na teplou mísu a do pekáče přilijte smetanu, do které „seškrábněte“ připečené, zkaramelizované zbytky na stranách pekáče. Omáčku povařte na silnějším ohni, až začne houstnout. Vznikne hnědavá omáčka, kterou králíka přelijte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,12g
  • Sacharidy:

    74,00g
    • Cukry:

      9,20g
  • Tuky:

    148,60g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 215 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení



Podobné recepty

Králík na smetaně a hořčici

(18 hlasů)
2h a 55min
925 kJ

Králík se sušenými švestkami

(11 hlasů)
1h a 35min
947 kJ

Králík se sušenými bylinkami

(5 hlasů)
1h a 30min
583 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený králík

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat