Prostreno.cz

Vepřová panenka s višněmi

Kombinace višní s vepřovým masem je vynikající.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 547 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • 800 g vepřové panenky
  • 1 ks velké cibule - nakrájené nadrobno
  • 2 stroužky česneku - nakrájené na jemné plátky
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 80 ml jablečného vína
  • 200 g vypeckovaných višní
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 5 lžic řepkového oleje

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku osolte, opepřete a v pekáčku na oleji opečte ze všech stran.
  2. K masu přidejte cibuli, česnek, višně a vše podlijte vývarem a vínem.
  3. Přikryté maso vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte přibližně 20 minut nebo až je maso měkké.
  4. Maso nakrájejte na plátky a podávejte přelité višněmi.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,60g
  • Sacharidy:

    190,50g
    • Cukry:

      19,20g
  • Tuky:

    121,63g
  • Vláknina:

    72,00g

Aktivita pro spálení: 130 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové plátky s pomerančovou kůrou

(18 hlasů)
60min
499 kJ

Vepřová panenka s rozmarýnem

(9 hlasů)
55min
598 kJ

Vepřová panenka s cibulí

(19 hlasů)
60min
482 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s višněmi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat