Prostreno.cz

Kořeněné hovězí maso

Restované hovězí maso s dýní.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 25min

    40min příprava

    45min vaření

  • 628 kJ / 150 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky11g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravte kořenící směs. Oloupaný česnek utřete a v misce ho smíchejte s limetovou kůrou a šťávou, veškerým kořením, cukrem a solí. Maso nakrájejte na kostky, potřete je kořenící směsí, pokapejte 2 lžícemi oleje a promíchejte.
  2. Dýni rozpulte, odstraňte semínka a okrájejte z ní tvrdou slupku. Dužinu nakrájejte na kostky 3x3 cm široké. Potom dýni povařte v mírně osolené vodě asi 5 minut, aby trochu změkla. Vodu slijte a dýni nechte okapat.
  3. Rozpalte pánev se 3 lžícemi oleje. Do pánve vložte marinované maso a za stálého míchání ho opékejte asi 8-10 minut. Pak přidejte rajčatové pyré a sójovou omáčku a ještě 5 minut duste.
  4. Dýni osolte, opepřete a opečte na zbylém oleji z každé strany 3 minuty.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,40g
  • Sacharidy:

    317,00g
    • Cukry:

      122,80g
  • Tuky:

    144,58g
  • Vláknina:

    75,00g

Aktivita pro spálení: 150 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí pečeně

(11 hlasů)
6h a 45min
965 kJ

Hovězí s lilkem

(11 hlasů)
40min
1053 kJ

Hovězí svíčková na rajčatech

(13 hlasů)
1h a 35min
678 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kořeněné hovězí maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat