Prostreno.cz

Pečený kapr

Kapr pečený s kmínem.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 975 kJ / 233 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy5g
tuky18g

Ingredience na

  • 4 porce kapra
  • 100 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce kmínu
  • 80 ml bílého vína
  • 5 špetek soli
  • 1 hrst zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Porce kapra osolte a okmínujte. Rybí porce vložte do rozehřátého másla s olejem a osmažte zvolna po obou stranách dozlatova.
  2. Opečené porce vyndejte na talíř, šťávu zaprašte moukou, osmahněte a zalijte vínem.
  3. Podle potřeby osolte a vařte, až šťáva zhoustne. Osmahnutého kapra touto šťávou na talíři přelijte a posypte nadrobno nasekanou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,90g
  • Sacharidy:

    128,80g
    • Cukry:

      2,80g
  • Tuky:

    209,20g
  • Vláknina:

    16,00g

Aktivita pro spálení: 233 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

69

minut uklízení



Podobné recepty

Kapr s mandarinkami

(20 hlasů)
30min
543 kJ

Kapr marinovaný v bílém víně s celerem

(10 hlasů)
6h a 50min
655 kJ

Ovíněný kapr

(12 hlasů)
60min
529 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený kapr

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat