Prostreno.cz

Vepřová panenka s houbami

Lehce pikantní panenka s houbami.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 505 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 kg vepřové panenky
  • 1/2 lžičky barevného pepře - hrubě nadrceného
  • 1/2 lžičky soli
  • 6 lžic oleje
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce instantní tmavé jíšky
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 500 g čerstvých hub
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Panenku nakrájejte na silnější kousky a rukou lehce naklepejte.
  2. Maso osolte a posypte pepřem. Koření „vtlačte“ do masa.
  3. V kastrolu na lžíci másla orestujte očištěné houby, přidejte ocet, rozmarýn a vývar.
  4. Houby duste 15 minut, pak přidejte jíšku a ještě 5 minut povařte. Podle chuti osolte.
  5. Maso orestujte na oleji z každé strany přibližně 5 minut. Podávejte přelité houbovou omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,60g
  • Sacharidy:

    186,50g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    243,20g
  • Vláknina:

    69,00g

Aktivita pro spálení: 120 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová panenka s rozmarýnem

(9 hlasů)
55min
598 kJ

Vepřová panenka s cibulí

(19 hlasů)
60min
482 kJ

Vepřová panenka s šalvějovou omáčkou

(12 hlasů)
1h a 5min
737 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat