Prostreno.cz

Zapečené kedlubny

Kedlubny s vodnicí zapečené s anglickou slaninou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 548 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky10g

Ingredience na

  • 400 g kedluben
  • 250 g vodnice
  • 280 ml zakysané smetany
  • 100 ml bílého vína
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • 150 g anglické slaniny
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Víno prošlehejte se smetanou, hořčicí a osolte.
  2. Oloupané kedlubny a vodnici nakrájejte na plátky a povařte v mírně osolené vodě 5 minut. Uvařené sceďte.
  3. Slaninu nakrájejte na malé kostičky a lehce orestujte na pánvi spolu s červenou paprikou.
  4. Do zapékací mísy uložte plátky kedluben a vodnice, zalijte vínem se smetanou, posypte anglickou slaninou a zapečte v troubě 20-30 minut.

TIP:

Vodnice je dvouletá plodina pěstovaná jako jednoletka, ze které konzumujte kulaté zduřelé kořeny a mladé listy. Je to poměrně otužilá zelenina, která obsahuje menší množství cukrů a uhlovodanů, vitamíny a mirelály.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,92g
  • Sacharidy:

    80,11g
    • Cukry:

      19,14g
  • Tuky:

    83,39g
  • Vláknina:

    38,00g

Aktivita pro spálení: 131 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Kedlubnový salát

(8 hlasů)
20min
336 kJ

Polévka z kedluben

(14 hlasů)
40min
409 kJ

Noky s kedlubnovým zelím a slaninou

(11 hlasů)
1h a 5min
593 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

heenna
23.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečené kedlubny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat