Prostreno.cz

Penne s gorgonzolou

Těstovinový salát se sýrem.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 1066 kJ / 254 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy23g
tuky14g

Ingredience na

  • 200 g těstovin penne
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 200 g mraženého hrášku
  • 150 g sýra gorgonzola
  • 50 g piniových oříšků
  • Na zálivku
  • 2 špetky soli
  • 3 lžíce bílého vinného octa balsamico
  • 1 lžička hořčice
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, uvařené těstoviny sceďte, 50 ml vody z těstovin odložte.
  2. Celer nakrájejte na plátky a povařte v mírně osolené vodě 3 minuty, přidejte hrášek a vařte ještě 2 minuty.
  3. Celer a hrášek sceďte a vychladlý přidejte k těstovinám.
  4. Ocet prošlehejte s olejem, vodou z těstovin a hořčicí, podle chuti osolte a opepřete. Zálivku přidejte k těstovinám a dobře promíchejte. Nechte 15 minut v chladu.
  5. Před podáváním posypte rozdrobeným sýrem a nasucho orestovanými ořechy.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    70,80g
  • Sacharidy:

    188,50g
    • Cukry:

      21,20g
  • Tuky:

    194,90g
  • Vláknina:

    39,94g

Aktivita pro spálení: 254 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

75

minut uklízení



Podobné recepty

Těstoviny s liškami

(18 hlasů)
40min
928 kJ

Těstoviny s houbami

(15 hlasů)
40min
756 kJ

Penne salát

(13 hlasů)
40min
622 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Anonym
27.03.2016
heenna
12.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Penne s gorgonzolou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat