Prostreno.cz

Dušené hovězí maso

Dušené maso se sušenými švestkami.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 55min

    20min příprava

    1h a 35min vaření

  • 677 kJ / 161 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy9g
tuky10g

Ingredience na

  • 800 g předního hovězího masa
  • 8 lžic oleje
  • 2 ks středně velké cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 špetka mletého šafránu
  • 1/2 lžíce mleté sladké papriky
  • 4 špetky soli
  • 100 g sušených švestek - předem namočených
  • 150 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kousky. Na pánvi s rozehřátým olejem maso opečte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, osmahněte dozlatova, přidejte mouku, nechte chviličku zasmahnout a pak podlijte vývarem.
  2. Pomalu duste na mírném plameni za občasného míchání. Když je maso měkké, okořeňte ho šafránem, skořicí a paprikou a podle chuti osolte. Přidejte vypeckované švestky a ještě chvíli poduste.
  3. Podávejte s dušenou rýži.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,50g
  • Sacharidy:

    353,70g
    • Cukry:

      54,00g
  • Tuky:

    125,65g
  • Vláknina:

    101,00g

Aktivita pro spálení: 161 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí na pepři

(25 hlasů)
1h a 35min
670 kJ

Hovězí se zeleninou

(19 hlasů)
1h a 25min
345 kJ

Hovězí maso s rajskou omáčkou

(30 hlasů)
1h a 15min
969 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat