Prostreno.cz

Játra na majoránce

Játra s jablky vonící čerstvou majoránkou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 574 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy9g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 plátky hovězích jater
  • 400 g jablek
  • 6 snítek čerstvé majoránky
  • 6 lžic oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 3 ks cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Jablka nakrájejte, pokapejte citrónovou šťávou a na másle je rozduste.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na kroužky a orestujte dozlatova na oleji. Orestovanou cibuli vyndejte na talíř.
  3. Očištěná, omytá játra obalte v hladké mouce a na pánvi, ve které se opékala cibulka játra opečte spolu s nasekanou majoránkou doměkka. Hotová játra osolte a opepřete.
  4. K měkkým játrům vložte cibulku a vše jen prohřejte.
  5. Játra podávejte s dušenými jablky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,20g
  • Sacharidy:

    233,80g
    • Cukry:

      27,00g
  • Tuky:

    189,45g
  • Vláknina:

    73,00g

Aktivita pro spálení: 137 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová játra na jablkách

(11 hlasů)
35min
575 kJ

Játra s jablečným pyré

(14 hlasů)
50min
573 kJ

Kuřecí játra s jablky a rýží

(9 hlasů)
50min
967 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

heenna
27.04.2016
moniika
25.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Játra na majoránce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat