Prostreno.cz

Rybí ragú s brusinkami

Ragú s brusinkami a okurkou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 503 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky8g

Ingredience na

  • 150 g okurky
  • 600 g filé z mníka
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 1 lžíce oleje
  • 200 ml lehkého kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany
  • 3 lžíce světlé jíšky
  • 2-4 lžíce citrónové šťávy
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře
  • 40 g sušených brusinek

Postup přípravy

  1. Opláchněte a oloupejte okurku. Okurku rozpůlte a nakrájejte na proužky. Nasekejte brusinky. Omyjte filé z mníka, otřepte z něj vodu a nakrájejte na kousky.
  2. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Lehce v něm filé z mníka osmažte. Vyjměte z pánve.
  3. Šťávu rozřeďte bujónem a přidejte smetanu. Nechte 2-3 minuty mírně dusit. Omáčku zahustěte jíškou a nechte ji 1 minutu za stálého míchání povařit. Ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
  4. Do omáčky přidejte rybí filety, okurku a brusinky. Rybí filety povařte v omáčce zhruba 4 minuty.
  5. Omyjte kopr, osušte ho a nakrájejte. Znovu ochuťte omáčku a přidejte kopr. Podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,45g
  • Sacharidy:

    216,05g
    • Cukry:

      74,20g
  • Tuky:

    181,18g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 120 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Filé na mrkvi

(14 hlasů)
1h a 15min
464 kJ

Treska s paprikou

(5 hlasů)
60min
368 kJ

Pstruh s ostrou hořčicí

(7 hlasů)
2h a 0min
312 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí ragú s brusinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat