Prostreno.cz

Pečený králík s hořčičnou omáčkou

Králik pečený s dijonskou hořčicí.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 45min

    15min příprava

    1h a 30min vaření

  • 887 kJ / 212 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny21g
sacharidy2g
tuky12g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg králíka
  • 6-8 lžiček dijonské hořčice
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 250 ml 33% smetany
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte na šest porcí, potřete dijonskou hořčicí, opepřete a opečte ze všech stran na rozpáleném oleji ve větším kastrolu.
  2. Opečeného králíka osolte, podlijte vínem a dejte do trouby předehřáté na 200 °C.
  3. Pečte přibližně 1 hodinu, nebo až je maso měkké. Během pečení králíka otočte a průběžně přelévejte vypečenou šťávou.
  4. Potom porce králíka vyjměte a v kastrolu s vypečenou šťávou rozmíchejte smetanu, ve které rozšlehejte hladkou mouku. Šťávu pomalu vařte do zhoustnutí.
  5. Do hotové omáčky vložte králíka, prohřejte a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,12g
  • Sacharidy:

    151,00g
    • Cukry:

      7,20g
  • Tuky:

    155,60g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 212 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Králík se sušenými švestkami

(11 hlasů)
1h a 35min
947 kJ

Králík na bazalce

(6 hlasů)
1h a 25min
752 kJ

Králík na houbách

(9 hlasů)
1h a 30min
591 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený králík s hořčičnou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat