Prostreno.cz

Smetanový tempeh

Uzený tempeh ve smetanové omáčce s tymiánem pro vegetariány.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 646 kJ / 154 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky12g

Ingredience na

  • 250 g uzeného tempehu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 3 špetky sušeného tymiánu
  • 80 ml zeleninového vývaru
  • 80 ml sójové smetany
  • 200 g hub shiitaké
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Jemně nakrájený česnek dejte na rozehřátý olivový olej a nechte zpěnit.
  2. Přidejte na kostičky nakrájený uzený tempeh, tymián, nakrájené houby, vývar a za stálého míchání duste 10 minut.
  3. Zalijte smetanou a duste ještě 10 minut.
  4. Před podáváním posypte nakrájenou jarní cibulkou.

TIP:

Tempeh jsou fermentované sójové boby, boby prorostlé ušlechtiloui plísní. Domovem této potraviny je Dálný východ. Je to potravina s vysokým obsahem bílkovin a významným obsahem vitaminů B včetně vitaminu B12. Uzený tempeh se nemusí tepelně zpracovávat, je možné ho nastrouhat na špagety, rizoto a podobně.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,93g
  • Sacharidy:

    92,47g
    • Cukry:

      4,00g
  • Tuky:

    149,18g
  • Vláknina:

    29,17g

Aktivita pro spálení: 154 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Marinované tofu

(6 hlasů)
30min
180 kJ

Grilovaný sýr tofu

(14 hlasů)
35min
862 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Smetanový tempeh

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat