Prostreno.cz

Valentýnské hovězí steaky

Hovězí svíčková s rajčaty v octu balsamico.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 864 kJ / 206 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky16g

Ingredience na

  • 440 g hovězích steaků - á 220 g
  • 120 ml červeného octa balsamico
  • 2 ks rajčat - nakrájených na kostičky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 snítky tymiánu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. V rendlíku přiveďte k varu ocet a povařte, až se zredukuje o čtvrtinu.
  2. Steaky posypte solí, pepřem a opečte je na 4 lžících oleje. Podle váhy přibližně 7-9 minut.
  3. Do mírně vychladlého octa balsamico nasypte rajčata, přidejte 2 lžíce oleje a promíchejte.
  4. Steaky podávejte přelité rajčaty a posypané natrhaným tymiánem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,93g
  • Sacharidy:

    101,01g
    • Cukry:

      10,20g
  • Tuky:

    119,73g
  • Vláknina:

    41,10g

Aktivita pro spálení: 206 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

61

minut uklízení



Podobné recepty

Steak v kávové krustě

(12 hlasů)
20min
1261 kJ

Steaky s koriandrovou omáčkou

(10 hlasů)
25min
997 kJ

Steaky s bylinkami

(12 hlasů)
40min
1144 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Valentýnské hovězí steaky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat