Prostreno.cz

Gazpacho s jahodami a rajčaty

Letní výborná polévka.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

    0min vaření

  • 390 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky7g

Ingredience na

  • 200 g rajčat
  • 350 g jahod
  • 1/2 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lístky bazalky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka kayenského pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce octa balsamico
  • 2 špetky mleté červené papriky

Postup přípravy

  1. Oloupaná rajčata, očištěné jahody, cibuli a česnek rozmixujte v mixéru spolu s bazalkou a cukrem.
  2. Dochuťte solí, pepřem, kayenským pepřem, balsamicem a přidejte olivový olej.
  3. Nechte v chladničce několik hodin. Před podáváním znovu ochutnejte a podle potřeby dochuťte.
  4. Rozdělte do pohárků, posypte mletou paprikou a podávejte s opečeným chlebem nebo krutony.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,57g
  • Sacharidy:

    276,01g
    • Cukry:

      126,24g
  • Tuky:

    117,98g
  • Vláknina:

    67,10g

Aktivita pro spálení: 93 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Gazpacho

(23 hlasů)
20min
522 kJ

Gazpacho

(11 hlasů)
50min
363 kJ

Melounové gazpacho

(14 hlasů)
20min
250 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Gazpacho s jahodami a rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat