Prostreno.cz

Treska s mrkví

Vařená ryba s mrkví.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 397 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • 700 g filetů z tresky - bez kůže
  • 1 dcl vody
  • 1 lžíce soli
  • 100 g plátků anglické slaniny
  • 4 ks mrkve
  • 2 lžíce másla
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 400 ml mléka
  • 1/4 lžičky bílého pepře
  • 1 svazek pažitky
  • 2 špetky kari koření

Postup přípravy

  1. Filé nakrájejte na porce a dejte vařit do osolené vody, vařte na mírném ohni 10 minut.
  2. Mrkev nakrájejte na malé kostičky, povařte v osolené vodě tak 10 minut a pak mrkev sceďte.
  3. Na rozehřátém másle orestujte mouku, zalijte mlékem a povařte 10 minut.
  4. Dochuťte solí, pepřem, kari a přidejte nasekanou pažitku.
  5. Slaninu orestujte do křupava.
  6. Rybu podávejte přelitou omáčkou, s vařenou mrkví, ozdobenou plátkem slaniny.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,64g
  • Sacharidy:

    160,30g
    • Cukry:

      19,14g
  • Tuky:

    126,45g
  • Vláknina:

    33,10g

Aktivita pro spálení: 94 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená rajčata plněná tuňákem

(8 hlasů)
1h a 5min
192 kJ

Grilovaná treska s pečenými brambory

(8 hlasů)
60min
549 kJ

Ryba s koprovou omáčkou

(9 hlasů)
50min
653 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat