Prostreno.cz

Dušená ryba s pórkem

Dietní rybí oběd nebo večeře.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 35min

    10min příprava

    25min vaření

  • 421 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • 600 g rybího filé z tresky - nejlépe čerstvé
  • 1 ks velkého pórku
  • 1/2 ks citronu - použijete šťávu
  • 150 ml smetany
  • 1 ks velké mandarinky
  • 1 lžička cukru
  • 1 špetka kmínu
  • sůl
  • máslo
  • 100 g červeného hroznového vína
  • Na ozdobu
  • 1/2 ks citronu - nakrájeného na kolečka na zdobení

Postup přípravy

  1. Omyté filé pokapejte citronem a nechte 10 minut v chladu. Pórek nakrájejte na kolečka a orestujte na másle. Pak dejte pórek do ohnivzdorné mísy, na pórek položte osolené porce filetu z ryby, ochuťte kmínem, podlijte smetanou a přidejte cukr.
  2. Pečte v troubě asi 25 minut, před koncem pečení přidejte kuličky hroznového vína a na měsíčky rozdělenou mandarinku.
  3. Podávejte s rýží a přizdobené kolečky citronu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,42g
  • Sacharidy:

    211,90g
    • Cukry:

      118,80g
  • Tuky:

    141,60g
  • Vláknina:

    16,00g

Aktivita pro spálení: 100 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Ryba na kaparech

(12 hlasů)
55min
509 kJ

Ryba zapečená se špenátem

(13 hlasů)
50min
496 kJ

Ryba v citronové omáčce

(15 hlasů)
50min
494 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

moniika
16.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená ryba s pórkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat