Prostreno.cz

Karbanátky ze dvou druhů masa

Mleté hovězí, mleté jehněčí, oříšky a hodně zelené petrželky.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 2h a 10min

    1h a 20min příprava

    50min vaření

  • 1061 kJ / 253 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy4g
tuky18g

Ingredience na

  • 800 g mletého hovězího masa
  • 400 g mletého jehněčího masa
  • 2 ks jemně nasekané cibule
  • 1/2 svazku jemně nasekané petrželky
  • 80 g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžička soli
  • 2 krajíce rozdrobeného toustového chleba
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1 ks vejce
  • 50 ml oleje

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience kromě oleje promíchejte důkladně v misce, směs nechte hodinu uležet v lednici.
  2. Z masové hmoty tvořte karbanátky, které uložte do zapékací misky.
  3. Pokapejte je olejem, přikryjte a pečte v troubě 45-50 minut.
  4. Karbanátky podle potřeby podlijte při pečení vodou, nebo vývarem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    107,60g
  • Sacharidy:

    123,36g
    • Cukry:

      12,40g
  • Tuky:

    226,25g
  • Vláknina:

    31,21g

Aktivita pro spálení: 253 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

75

minut uklízení



Podobné recepty

Rybí karbanátky

(9 hlasů)
1h a 25min
842 kJ

Tuňákové karbanátky

(10 hlasů)
60min
825 kJ

Telecí karbanátky

(12 hlasů)
50min
1001 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky ze dvou druhů masa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat