Prostreno.cz

Vánoční sleďový salát

Salát na vánoční nebo silvestrovský stůl.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

    0min vaření

  • 936 kJ / 223 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy52g
tuky2g

Ingredience na

  • 6 plátků sleďů - nebo zavináčů
  • 100 g rozinek
  • 20 ks sušených švestek
  • 1 ks velká cibule
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • 1/2 lžíce cukru
  • 1 špetka citronového pepře
  • sůl

Postup přípravy

  1. Plátky ryby propláchněte ve studené vodě a nakrájejte na kousky. Dejte do mísy. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Švestky a rozinky namočte na 5 minut do vařící vody. Švestky nakrájejte na kousky a spolu s rozinkami přidejte k rybě.
  3. Cukr rozpusťte v citronové šťávě (asi 2 lžíce), dejte do salátu, přidejte několik lžic oleje a špetku citronového pepře. Pokud je potřeba, osolte. Promíchejte a dejte na 2 hodiny do lednice.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,30g
  • Sacharidy:

    328,50g
    • Cukry:

      208,20g
  • Tuky:

    116,95g
  • Vláknina:

    38,00g

Aktivita pro spálení: 223 kcal

27

minut jízdy na kole

21

minut běhu

66

minut uklízení



Podobné recepty

Jednohubky ze sleďů

(16 hlasů)
15min
1200 kJ

Sleďové filety v zakysané smetaně

(20 hlasů)
2h a 20min
622 kJ

Sleďové filety ve švestkové omáčce

(16 hlasů)
6h a 35min
917 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vánoční sleďový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat