Prostreno.cz

Gratinovaná treska

treska je velmi chutná mořská ryba,připravte ji s pestem a prosciuttem

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 1331 kJ / 318 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy18g
tuky21g

Ingredience na

  • 4 ks větší kousky tresky - nebo 4 filety z mořských ryb
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 plátky prosciutta
  • 200 g creme fraiche
  • 3 lžíce bazalkového pesta
  • 25 g jemně strouhaného parmazánu
  • 1 hrst sekaných mandlí
  • K podávání
  • 2 ks bagety

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Všechny kusy tresky nebo rozmražených filetů z obou stran osolte a opepřete a pak každý oviňte plátkem prosciutta a vyskládejte do zapékací mísy.
  3. Poté mezi rybu i na ni rozprostřete creme fraiche a pesto.
  4. Posypte parmazánem a pečte patnáct až dvacet minut.
  5. Těsně před koncem pečení zasypte mandlemi. Podávejte s bílou bagetou



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,50g
  • Sacharidy:

    140,00g
    • Cukry:

      16,20g
  • Tuky:

    152,10g
  • Vláknina:

    38,80g

Aktivita pro spálení: 318 kcal

39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Gratinovaná treska

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat