Prostreno.cz

Žampionová polévka

Výborná, sytá houbová polévka, kterou si můžete připravit, i když zrovna venku houby nerostou.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 560 kJ / 134 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky11g

Ingredience na

  • 300 g čerstvých žampionů
  • 1 ks cibule
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 špetka tymiánu
  • 1 špetka bílého pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lístky máty

Postup přípravy

  1. Houby očistěte a nadrobno nakrájejte. Cibuli oloupejte a jemně nasekejte. Rozpálte olej a opečte v něm cibuli.
  2. Přidejte houby a za stálého míchání opékejte ještě asi 5 minut. Přilijte vývar a v nezakrytém hrnci vařte 15 minut.
  3. Ve smetaně rozmíchejte mouku a vlijte do polévky. Ochuťte tymiánem, pepřem a vařte ještě 10 minut až polévka zhoustne. Do každé porce na talíři dejte lžíci zakysané smetany a přizdobte lístečkem máty.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,41g
  • Sacharidy:

    204,38g
    • Cukry:

      15,20g
  • Tuky:

    160,82g
  • Vláknina:

    52,72g

Aktivita pro spálení: 134 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Žampiónová polévka

(15 hlasů)
35min
172 kJ

Houbová polévka se smetanou

(12 hlasů)
15h a 10min
277 kJ

Žampiónová polévka s estragonem

(21 hlasů)
35min
420 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Anonym
09.12.2019

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Žampionová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat