Prostreno.cz

Polévka z mangoldu

Vydatná polévka skvělá s čerstvým chlebem.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 281 kJ / 67 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • 1.2 l slabého kuřecího vývaru
  • 400 g konzervovaných červených fazolí
  • 1 ks bílé cibule
  • 1 ks brambory
  • 5 stroužků česneku
  • 300 g mangoldu
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 3 špetky soli a pepře
  • 4 lžíce panenského olivového oleje

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijte vývar,můžete použít i vývar z kostky, přidejte scezené,propláchnuté fazole, najemno nakrájenou cibuli, oloupaný, nakrájený brambor a jemně nasekaný česnek. Přiveďte k varu a vařte nezakryté 20 minut.
  2. Přidejte na velké kousky nakrájený mangold, petrželku, podle chuti osolte, opepřete a vařte přibližně 10 minut.
  3. Polévku pokapejte na talíři olivovým olejem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,50g
  • Sacharidy:

    86,50g
    • Cukry:

      6,53g
  • Tuky:

    103,69g
  • Vláknina:

    14,00g

Aktivita pro spálení: 67 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Podobné recepty

Kari polévka s kuřecím masem

(16 hlasů)
40min
410 kJ

Rajčatová polévka

(18 hlasů)
30min
751 kJ

Polévka s taveným sýrem

(14 hlasů)
45min
246 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z mangoldu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat