Ingredience na
- 4 plátky
krůtího masa
- 4 plátky
anglické slaniny
- 2 ks
pomeranče
- 2 špetky
kari koření
- 2 špetky
soli
- 4 snítky
čerstvého rozmarýnu
- 2 lžíce
pomerančového džemu
- 1/4 l
drůbežího vývaru
- 1 lžíce
másla na vymazání pekáčku
TIP:
Krůtu můžete kromě pečení připravovat na mnoho jiných způsobů. Lze je plnit nádivkou, z vykostěného kusu připravovat rolády, z křídel, drobů a krku vývary na polévku i péct. Z prsou zbavených kůže smažit řízky či tvořit malé rolády, což je pro většinu kuchařek časově nenáročné. Z krůtích jater jsou například velice chutné knedlíčky do polévek, přidávají se také do různých nádivek a patrně nejchutnější jsou obalená v hladké mouce a usmažená na másle.