Prostreno.cz

Cibulová polévka

Cibule je hlavním rytířem v boji proti původcům nemocí z nachlazení, angína a chřipky. Pokud se tento strašák objeví i u vás, vytáhněte do zbraně s  jednoduchou a rychlou domácí polévkou z cibule.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 420 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy15g
tuky3g

Ingredience na

  • 5 ks cibule
  • 6 skleniček zeleninového vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 8 lžic strouhaného sýra
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 4 plátky opečené veky

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte a dejte podusit na máslo. Přidejte mouku a připravte jíšku. Zalijte vývarem a vařte 15 minut. Podle chuti dosolte. Rozdělte na talíře.
  2. Na každou porci dejte 2 lžíce sýra a lžíci petrželky. Podávejte s opečenou vekou nebo jiným toustem.

TIP:

Starý dobrý recept na kašel - šťáva z nakrájené cibule posýpané cukrem - je jedním z nejznámějších způsobů použití cibule při léčení nemocí respiračního ustrojí. Podobný účinek má také odvar z cibule, známý pod názvem cibulový čaj. Jak šťávu, tak čaj bychom v době nemoci měli užívat alespoň 3-4 krát denně, uleví našemu dýchání, zlepší odkašlávání a postupně zredukují ony mikroskopické vetřelce v našich dýchacích cestách.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,60g
  • Sacharidy:

    150,40g
    • Cukry:

      7,80g
  • Tuky:

    118,05g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 100 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Blesková cibulačka

(17 hlasů)
20min
1527 kJ

Silná francouzská cibulová polévka

(32 hlasů)
55min
408 kJ

Česnečka

(28 hlasů)
30min
348 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cibulová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat