Prostreno.cz

Bramborovo-slaninová Frittata

Vejce lehce okořeněné paprikou, pepřem a hořčicí v kombinaci s bramborem, slaninou, cibulí a sýrem.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 596 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky9g

Ingredience na

  • 600 g brambor
  • 1 ks cibule
  • 120 g anglické slaniny
  • 8 ks vajec
  • 125 ml mléka
  • 120 g strouhaného tvrdého sýra
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Do vymazané větší pánve vhodné do trouby dejte vrstvu oloupaných, na tenké plátky pokrájených brambor, brambory lehce osolte a opepřete, dejte vrstvu na plátky pokrájené cibule, vrstvu nakrájené slaniny a nakonec vrstvu brambor.
  3. Vejce prošlehejte s mlékem, podle chuti osote, opepřete a nalijte na brambory.
  4. Posypte strouhaným sýrem a peče 40 - 45 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,90g
  • Sacharidy:

    34,06g
    • Cukry:

      11,87g
  • Tuky:

    81,91g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 142 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Brambory plněné tvarohem

(15 hlasů)
1h a 20min
352 kJ

Pečené brambory se sýrem

(10 hlasů)
40min
495 kJ

Kari brambory

(8 hlasů)
40min
487 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborovo-slaninová Frittata

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat