Prostreno.cz

Čekanková polévka

Polévka z čerstvé čekanky s restovanými kostičkami uzené slaniny.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 156 kJ / 37 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy3g
tuky3g

Ingredience na

  • 200 g čekanky
  • 1 ks jablka
  • 80 g uzené slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1.5 l vody
  • 1 kostka kuřecího vývaru
  • 2 špetky kari koření
  • 2 špetky soli - podle chuti

Postup přípravy

  1. Odstraňte vnější listy čekanky a čekanku nakrájejte na tenké proužky.
  2. Oloupané jablko nakrájejte na malé kousky.
  3. Nakrájenou slaninu orestujte na pánvi do křupava.
  4. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku, kari koření a 2 minuty míchejte. Za stálého míchání přidejte vodu.
  5. Vložte kousky jablka, čekanku a kostku vývaru, vařte 10 minut.
  6. Vmíchejte slaninu a podle chuti osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,10g
  • Sacharidy:

    103,40g
    • Cukry:

      13,94g
  • Tuky:

    120,30g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 37 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

11

minut uklízení



Podobné recepty

Houbová polévka

(23 hlasů)
55min
144 kJ

Kuřecí vývar ochucený špetkou skořice

(25 hlasů)
45min
198 kJ

Podzimní polévka s kukuřicí

(22 hlasů)
50min
266 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Čekanková polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat