Prostreno.cz

Telecí játra s kari omáčkou

Chuťově nejjemnější telecí játra připravte s omáčkou z pomerančové šťávy s kari kořením.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 805 kJ / 192 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy12g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 plátky telecích jater
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli a pepře
  • 4 lístky šalvěje - nasekané
  • 200 ml pomerančové šťávy
  • 1 lžička kari koření
  • 120 ml smetany
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Játra obalte v hladké mouce a ve větší pánvi na rozehřátém másle s olejem játra orestujte, asi 2 minuty na každé straně, nebo až jsou játra měkká (správný čas závisí na tloušťce plátků).
  2. Játra vyjměte z pánve a udržujte v teple.
  3. Na pánev přidejte nasekanou šalvěj, zalijte pomerančovou šťávou, smetanou, vmíchejte kari, jíšku a vařte 10 minut, dochuťte solí a pepřem.
  4. Do omáčky vložte játra jen aby se prohřály a hned podávejte.
  5. Podávejte s rýží a dušeným hráškem, nebo jinou zeleninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,12g
  • Sacharidy:

    198,30g
    • Cukry:

      9,80g
  • Tuky:

    265,60g
  • Vláknina:

    21,00g

Aktivita pro spálení: 192 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí s houbami

(12 hlasů)
50min
628 kJ

Telecí játra s muškátovým vínem

(10 hlasů)
55min
606 kJ

Telecí roláda s náplní

(10 hlasů)
50min
761 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí játra s kari omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat