Prostreno.cz

Hrachová polévka

Hrachová polévka, na kterou by se nemělo zapomínat, tento recept je vylepšený zeleninou.

Ohodnotit
(23 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 242 kJ / 58 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • 200 g zeleného nebo žlutého sušeného hrachu
  • 300 g uzených žebírek
  • 1 ks velké cibule
  • 1 ks velké mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 - 2 stroužku česneku
  • 1.5 l vody
  • K podávání
  • 1 kelímek zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Hrách den předem namočte do vody (měl by být hodně ponořený, nasaje do sebe vody opravdu dost) a nechte přes noc změknout. Ráno hrách slijte dejte do hrnce a zalijte 1.5 litrem vody.
  2. Přidejte uzené, celou cibulí, nakrájený celer a oloupanou, nakrájenou mrkev.
  3. Na mírném ohni vařte, až je vše měkké.
  4. Vyndejte cibuli (pokud vám cibule nevadí, nechte ji v polévce).
  5. Maso vyjměte a drobně nakrájejte.
  6. Polévku rozmixujte, podle potřeby osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem a prolisovaným česnekem.
  7. Podávejte s nakrájeným uzeným masem a lžíci zakysané smetany.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,94g
  • Sacharidy:

    78,30g
    • Cukry:

      18,00g
  • Tuky:

    43,78g
  • Vláknina:

    12,10g

Aktivita pro spálení: 58 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Fazolová polévka

(13 hlasů)
9h a 20min
165 kJ

Polévka z topinambur

(11 hlasů)
40min
222 kJ

Rychlý vývar s vejci

(11 hlasů)
35min
416 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrachová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat