Prostreno.cz

Treska s pomerančovým máslem

Tresčí maso má velmi nízký obsah tuku, je chutné a má jemnou a pevnou texturu. Čerstvá je vhodná pro úpravu vcelku i ve formě steaků či filet.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 2h a 30min

    2h a 15min příprava

    15min vaření

  • 702 kJ / 167 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy9g
tuky13g

Ingredience na

  • 1 ks tresky - nejlépe čerstvá
  • 1/2 ks citrónu - kůra i šťáva
  • 1/2 ks pomeranče - kůra
  • 1 špetka hnědého cukru
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 100 g másla
  • 1 ks pomeranče

Postup přípravy

  1. Omytou tresku pokapejte citrónovou šťávou i zevnitř a ze všech stran osolte. Posypte kůrou z pomeranče i citrónu a nasekaným tymiánem. Přikryjte potravinovou folii a dejte do lednice na 2 hodiny.
  2. Máslo promíchejte s pomerančovou kůrou, šťávou i dužinou z jednoho pomeranče. Tresku dejte na hlubší pánev, přidejte pomerančové máslo, špetku hnědého cukru a zvolna opečte ze všech stran.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,62g
  • Sacharidy:

    155,50g
    • Cukry:

      118,94g
  • Tuky:

    83,70g
  • Vláknina:

    20,00g

Aktivita pro spálení: 167 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení



Podobné recepty

Treska na rajčatech

(10 hlasů)
45min
654 kJ

Treska s provensálským kořením

(18 hlasů)
1h a 5min
553 kJ

Treska s cuketou a rajčaty

(17 hlasů)
40min
263 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

maxiking
04.05.2016
maxiking
04.05.2016
maxiking
04.05.2016
Anonym
13.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Treska s pomerančovým máslem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat