Prostreno.cz

Treska se zeleným chřestem

Chřest má rozmanité využití. Jeho sezona je poměrně krátká, vyzkoušejte rybu s chřestem.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 256 kJ / 61 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Tresku osolte a lehce opepřete nahrubo mletým barevným pepřem.
  2. Rybu opečte z obou stran na pánvi s olivovým olejem a máslem, pak přidejte 2 snítky tymiánu a celé stroužky česneku.
  3. Zastříkněte bílým vínem a 5 minut nechte dopéct v troubě rozehřáté na 180 °C.
  4. Chřest očistěte od zdřevnatělých částí a dejte na 4 minuty do horké, osolené vody, kterou držte těsně pod stupněm varu.
  5. Poté chřest vyjměte a krátce zchlaďte ve studené vodě s ledem.
  6. Rybu podávejte s chřestem a oblíbeným zeleninovým salátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,90g
  • Sacharidy:

    125,90g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    185,48g
  • Vláknina:

    43,00g

Aktivita pro spálení: 61 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Candát s fenyklovým salátem

(29 hlasů)
35min
627 kJ

Ryba na zelenině

(20 hlasů)
50min
341 kJ

Těstoviny s tuňákem

(37 hlasů)
1h a 10min
1278 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Treska se zeleným chřestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat