Prostreno.cz

Polévka z rebarbory

Osvěžující polévka s vůni vanilky a badyánu.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 588 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy27g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěnou rebarboru nakrájejte na malé kousky.
  2. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte rebarboru a polovinu cukru.
  3. Přidejte skořici, badyán a překrojený vanilkový lusk.
  4. Rebarboru uvařte do měkka. Občas zamíchejte.
  5. Dochuťte podle potřeby zbývajícím cukrem.
  6. Polévku nechte vychladnout.
  7. Vyndejte badyán, skořici a vanilkový lusk.
  8. Polévku můžete podávat chlazenou i teplou.
  9. Podávejte se snítkou meduňky.
  10. Můžete podávat s vanilkovým tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým jogurtem, nebo vanilkovou zmrzlinou.

TIP:

Vychlazené můžete podávat klidně jako dezert.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    13,18g
  • Sacharidy:

    297,00g
    • Cukry:

      102,00g
  • Tuky:

    22,13g
  • Vláknina:

    54,00g

Aktivita pro spálení: 140 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Bramborová polévka s křenem

(20 hlasů)
45min
284 kJ

Kuřecí vývar s těstovinovou rýží

(21 hlasů)
2h a 45min
296 kJ

Polévka z pečené řepy

(20 hlasů)
1h a 20min
164 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z rebarbory

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat